تاریخ انتشار : شنبه 10 شهریور 1403 - 10:29
کد خبر : 1352

پیش‌بینی تولید ۱۵ هزار تنی خیار در آذربایجان غربی

پیش‌بینی تولید ۱۵ هزار تنی خیار در آذربایجان غربی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آغاز برداشت خیار در استان گفت: ۴۳۱ هکتار از مزارع استان به این محصول جالیزی اختصاص یافته است.

به گزارش قاصدک شرق؛ علی دیانتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متوسط برداشت خیار سبز از واحد سطح در آذربایجان غربی ۳۵ تن در هکتار است و پیش بینی می شود بیش از ۱۵ هزار تن محصول از مزارع استان برداشت و روانه بازار شود.

وی اضافه کرد: شهرستان های ارومیه، میاندوآب و شاهین دژ دارای بیشترین سطح زیر کشت خیار در آذربایجان غربی هستند.

وی ادامه داد: در کشت خیار سبز از ارقام هیبرید استفاده می شود و بیشترین ارقام کشت شده شامل رولر، وندا و پی اس است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: با هدف بهره وری آب و مدیریت مصرف آن، کشت به صورت نشایی و استفاده از مالچ پلاستیکی و نوارتیپ جهت آبیاری به کشاورزان توصیه می شود.

دیانتی گفت: محصول تولید شده پس از برداشت علاوه بر مصرف تازه خوری در صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز استفاده می شود.

وی افزود: کشت خیار نقش بسیار مهمی در افزایش اشتغال فصلی در استان دارد، به طوری که در هر هکتار ۱۵ نفر روز کارگر مشارکت دارند.

وی اضافه کرد: بهتر است به منظور افزایش گل‌دهی در گیاه که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد شد، از کودهای زیستی استفاده کرد که علاوه بر افزایش عملکرد و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا، باعث غنی سازی خاک نیز می شود.

آذربایجان غربی از استانهایی است که تولید سبزی و صیفی در آن به صورت کشت گلخانه ای و کشت در مزارع باز انجام می شود؛ کدو، گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و انواع مختلف صیفی جات از تولیدات زارعان این منطقه است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش − سه =

آیت الله یعقوب محمدی دیوان یکشنبه , ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۴:۰۶

بسمه تعالی
دانش خارق العاده و اعجاب انگیز اهل بیت(ع)
به قلم: یعقوب بن علی بن حسین بن محمد متخلص به «یعقوب محمدی دیوان»

عَنِ اَلصَّادِقِ عَلَیْهِ السَّلاَمُ قَالَ: کَانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ یَأْکُلُ اَلْقِثَّاءَ بِالْمِلْحِ وَ قَالَ إِذَا أَکَلْتُمُ اَلْقِثَّاءَ فَکُلُوهُ مِنْ أَسْفَلِهِ فَإِنَّهُ أَعْظَمُ لِلْبَرَکَهِ؛

امام صادق علیه السّلام فرمود: رسول خدا (ص) خیار را با نمک میل مى‌کرد و فرمود خیار را از پایین و قسمت تلخ آن بخورید به درستی که آن برکت عظیمی دارد.

مکارم الأخلاق ج۱ ص۱۸۵

سر خیار قسمت گلدار آن است و ته خیار تلخ است؛ پس قسمت تلخ خیار چه برکت اعظمی می تواند داشته باشد؟

قسمت انتهایی خیار که تلخ و بعضاً بسیار تلخ است حاوی یک نوع ماده شیمیایی موسوم به «کوکوربیتاسین» (Cucurbitacins) است. دانشمندان کشف کرده اند که این ماده «ضد سرطان» بوده و در درمان بیماری سرطان موثر است. پژوهشهای انجام گرفته با عنوان (کوکوربیتاسین- یک هدف امیدوارکننده برای درمان سرطان: Cucurbitacins – A Promising Target for Cancer Therapy) در وب سایتهای مرجع در دسترس علماء، پزشکان، پژوهشگران و آحاد ملت کبیر ایران قرار دارد.