تاریخ انتشار : شنبه 10 شهریور 1403 - 10:29
کد خبر : 1352

پیش‌بینی تولید ۱۵ هزار تنی خیار در آذربایجان غربی

پیش‌بینی تولید ۱۵ هزار تنی خیار در آذربایجان غربی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به آغاز برداشت خیار در استان گفت: ۴۳۱ هکتار از مزارع استان به این محصول جالیزی اختصاص یافته است.

به گزارش قاصدک شرق؛ علی دیانتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متوسط برداشت خیار سبز از واحد سطح در آذربایجان غربی ۳۵ تن در هکتار است و پیش بینی می شود بیش از ۱۵ هزار تن محصول از مزارع استان برداشت و روانه بازار شود.

وی اضافه کرد: شهرستان های ارومیه، میاندوآب و شاهین دژ دارای بیشترین سطح زیر کشت خیار در آذربایجان غربی هستند.

وی ادامه داد: در کشت خیار سبز از ارقام هیبرید استفاده می شود و بیشترین ارقام کشت شده شامل رولر، وندا و پی اس است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: با هدف بهره وری آب و مدیریت مصرف آن، کشت به صورت نشایی و استفاده از مالچ پلاستیکی و نوارتیپ جهت آبیاری به کشاورزان توصیه می شود.

دیانتی گفت: محصول تولید شده پس از برداشت علاوه بر مصرف تازه خوری در صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز استفاده می شود.

وی افزود: کشت خیار نقش بسیار مهمی در افزایش اشتغال فصلی در استان دارد، به طوری که در هر هکتار ۱۵ نفر روز کارگر مشارکت دارند.

وی اضافه کرد: بهتر است به منظور افزایش گل‌دهی در گیاه که منجر به افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد شد، از کودهای زیستی استفاده کرد که علاوه بر افزایش عملکرد و افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا، باعث غنی سازی خاک نیز می شود.

آذربایجان غربی از استانهایی است که تولید سبزی و صیفی در آن به صورت کشت گلخانه ای و کشت در مزارع باز انجام می شود؛ کدو، گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و انواع مختلف صیفی جات از تولیدات زارعان این منطقه است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هجده − هجده =